מיטבל גבינה – צאציקי:
בילדותי, הייתה אמא שלי לא פעם, מכינה מין מאכל כזה עם אשל ומלפפון ירוק ושמיר והרבה שום ומגישה לי אותו עם לחם לבן טרי. אף אחת מאיתנו לא ידעה איך לכנות מאכל זה, שהיא היכירה עוד בתקופת ישיבתה לאחר שניסתה פעם אחת עם האניה תיאודור הרצל לעלות לארץ אבל הבריטים שהיו שם עדיין גירשו את כל האניה לקפריסין.
ובשנת 1948 עלתה מחדש לארץ. שנה שלמה נאלצה לשבת במחנות הבריטים בקפריסין ולחכות לאיזה נס, שיביא אותה אל ארץ חלומותיה. כשהיגיעה שוב לארץ,"זייפה" (כלומר, הורידה) בשנה את גילה, רק כדי להתגייס לצבא ושירתה בחיל האויר.
את המיטבל הזה למדתי ממנה אך, כדי שאפשר יהיה למרוח אותו על הלחם שיניתי מעט את החומרים ובמקום האשל אני משתמשת בגבינה לבנה רכה. אך בעצם, להכנת מאכל זה דרוש יוגורט יווני סמיך.
במשך השנים למדתי שלמאכל זה קוראים צאצ'יקי והוא מאכל יווני במקורו.
החומרים:
1 קופסה גבינה לבנה 9%.
כוס שמנת חמוצה.
מיץ מלימון אחד שלם.
2 מלפפונים ירוקים טריים חתוכים לקוביות מזעריות.
2-3 שיני שום כתושות.
חופן שמיר קצוץ.
2 בצלים ירוקים קצוצים דק. או חבילת עירית קצוצה דק.
מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה:
לערבב יחד גבינה, שמנת, מיץ לימון, שום כתוש, בצלים קצוצים או, עירית קצוצה, שמיר, מלח, פלפל לפי הטעם וקוביות מלפפון טרי. לכסות ולהניח למספר שעות במקרר.
טעים עם הכל…