סלט איקרה
איקרה הם בעצם ביצי דגה מלוחה וניתן להכין מהן מטבל טעים ביותר.
זהו ממרח שדורש הרבה לחם. כשלא היה מה לאכול ועל הכל היה "רשום" חבל ליזרוק, הייתה אימי מכינה מביצי הדגה שקראה להם איקרה, את המאכל הבא.
החומרים:
איקרה מדג אחד או שניים.
בצל לבן קטן קצוץ דק.
1 כפית מיץ מלימון טרי.
פלפל שחור לפי הטעם.
1-2 כפות מיונז.
2 חלמונים (צהובים) של ביצים קשות.
(נ.ב.:לא שכחתי מלח, ביצי הדגה מספיק מלוחות).
F
אופן ההכנה
להוציא את האיקרה מהדג לתוך קערה ובעזרת מזלג להפריד את הביצים מתוך השקיק השקוף שלהן. להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב. להשהות מספר שעות במקרר לערבוב טעמים ולהגיש עם ירקות טריים, קרקרים או, לחם טרי בחמאה.
הערה:
אם יש לכם שני דגים ואחד מהם הוא זכר ניתן להשתמש ב"חלב" הדג השני עבור הרוטב לאיקרא. בממחה חשמאלי, מועכים את חלב הדג ומוסיפים אותו לשאר חומרי הרוטב. שופכים מעל האיקרא ומערבבים היטב.
יש להשתמש בממרח ב"קמצנות" כי הוא מלוח מאוד.