סלט בסיגנון יווני – עם גבינה מלוחה:
זהו סלט שניתן לאכול בימקום משהו אחר, מוסיפים לו לחם לבן צרפתי והוא משביעה כמו ארוחה מלאה.
זהו גם סלט שמוגש ב"שכבות"
החומרים ל 2 אנשים:
3-4 עלי חסה ערבית רחוצים היטב וקרועים לקרעים קטנים.
1 מלפפון ירוק.
1 עגבניה גדולה בשלה ואדומה.
1 פלפל ירוק בהיר.
1 פלפל אדום (מתוק ולא חריף).
10 זיתים שחורים מגולענים.
100 גרם גבינת כבשים מלוחה חתוכה לקוביות קטנות.
1 בצל לבן קטן או לחלופין בצל אדום.
לאוהבי החריף: כמה פלפלים חריפים – מוחמצים – בחריפות בינונית.
לרוטב:
3 כפות שמן זית,
מלח ופלפל שחור לפי הטעם,
כמה עלי בזיליקום טרי חתוך לרצועות קטנות,
מספר עלעלי רוזמרין קצוצים.
מעט אורגנו.
1 כף מיץ מלימון טרי.
1 כף עלי פטרוזיליה טריים, קצוצים.
אופן ההכנה:
לשטוף את הירקות היטב ולגלען את הפלפלים. מי שאוהב, יכול לקלוף את המלפפון ומי שאוהב יכול להשאיר את הקליפה.
בתוך קערת הגשה נאה להניח קירעי חסה, עליה להניח פרוסות מלפפון דקות, עליה קוביות עגבניה גדולות, עליה פרוסות פלפל ירוק ואדום דקיקות או חתוך לקוביות, עליהם לפזר קוביות גבינה מלוחה וזיתים ומי שאוהב כאמור את הפלפלים החריפים. מעל הכל לקשט בפרוסות בצל דקיקות,
משאר החומרים להכין רוטב, להשהות את הרוטב למספר דקות כדי שהשמן יספוג את טעמי התבלינים. ולשפוך ממש לפני ההגשה על הירקות מסביב.
להגיש עם פרוסות לחם צרפתי לבן בחמאה מתובלת.