סלט דג מטיאס בסיגנון גרמני:
חומרים:
4 פילה של דג מטיאס נקיים מעור ועצמות חתוכים לפיסות קטנות או לקוביות – איך שאוהבים
תפוח עץ אחד קלוף וחתוך לקוביות קטנות
מלפפון חמוץ 1 גדול בחומץ – חתוך לקוביות קטנות
בצל קטן קלוף וחתוך לקוביות קטנות
לרוטב:
חופן שמיר קצוץ דק
כוס שמנת חמוצה או יוגורט
2-3 כפות מיונז.
מיץ מחצי לימון + כף חומץ
לאניני הטעם כף סוכר.
(לא צריך שום תוספת של מלח כי הדג והמלפפון והמיונז מלוחים מספיק – אפשר להוסיף פלפל שחור או לבן אם רוצים).
אופן הכנה:
כאמור לקלוף ולחתוך את כל הרכיבים, לחתוך את השמיר ולהכניס הכל לקערה. לערבב היטב בקערה קטנה את מרכיבי הרוטב ולהוסיף לקערה הגדולה יותר. לערבב היטב ולהשהות במקרר לכמה שעות סגור היטב או עד למרחת כדי שכל הטעמים יתערבבו. להגיש עם ביצים קשות חמות ותפוחי אדמה עשויים בתנור בתוך נייר כסף. (לרחוץ את תפוחי האדמה היטב, להשאיר את הקליפתם לעטוף כל תפוח אדמה בנייר כסף ולשים הכל בתנור על 200 מעלות למשך שעה ורבע או עד שסגין שננעץ בהם נכנס בקלות.)