סלט חסה בסגנון הונגרי

סלט חסה בסגנון הונגרי 2018-01-07T14:00:16+02:00

סלט חסה בסגנון הונגרי

גם סלט זה למדתי מאמא שלי, היא אהבה אותו מאוד ובכל הזדמנות שהייתה לה היא הייתה מכינה אותו, ובמיוחד לחג הפסח.

החומרים לסלט:

ראש חסה מכל סוג שאוהבים, או: ניתן לערבב חסות מסוגים שונים דבר הנותן לסלט מראה צבעוני ומעניין יותר.

החומרים לרוטב:

3 כפות מיונז.
3 כפות סוכר.
3 כפות חומץ הדרים.
1 כפית שמיר טרי קצוץ.
½ שן שום קצוצה (מי שאוהב יותר שום זה לא מזיק רק משפר טעמים).
2 כפות שמן רגיל (לא שמן זית).
מלח ופלפל לפי הטעם.
4 –5 כפות מים.




אופן ההכנה:

להפריד את החסה לעלים, להוריד את העוקצים המרים ולשטוף היטב במים כדי להוריד את החול.
אני נוהגת להכניס את עלי החסה המפורקים לאמבטית מים ולהחליף את המים עד שלא נישאר חול, ליבש היטב ולקרוע את החסה ביד לפיסות קטנות (צריך קצת סבלנות). להכין משאר החומרים רוטב ולערבבו היטב. לשפוך על החסה רק בזמן ההגשה כי אחרת החסה נופלת ונובלת…