סלט מלפפונים בסגנון הפולני:
את הסלט הזה למדתי להכין מדבורה, השכנה הפולניה של אמי, שידעה לבשל אוכל פולני מעולה. את הסלט הזה היא תמיד הכינה לארוחת הצהרים והייתה מכבדת אותי בפרוסת לחם קימל מרוחה בחמאה ועליה פרוסות מלפפון כבוש בסגנון הפולני. זה היה דליקטס. היא הייתה מספרת לי על הבית בפולניה ועל האוכל שהעוזרת ואמא שלה הכינו והייתה מלמדת אותי דברים רבים: כמו, איך למתוח סדינים מכותנה מבלי לגהץ (למי היו אז סדינים עם גומי? לא היה דבר כזה בנמצא בכלל…) או, להכין שפיגל אי (ביצת עין).
החומרים:
½ קילו מלפפונים ירוקים טריים.
1 כפית מלח.
3 כפות סוכר.
2-3 כפות חומץ הדרים.
1 כפית שמיר טרי קצוץ.
אופן ההכנה:
קולפים את המלפפונים וחותכים את קצותיהם המרים. פורסים לפרוסות דקות, מכניסים לקערה ומפזרים מלח. משהים לחצי שעה (משאירים את מי המלפפונים שניגרו מהמלח בתוך הקערה, הם מלאים מינראלים). מוסיפים סוכר, חומץ, שמיר ומעט מים מערבבים היטב, סוגרים ומאכסנים למספר שעות במקרר (לפי הצורך להוסיף תיבול). להגיש כתוספת לבשר או סתם על לחם קימל טרי בחמאה.