סלט מעדשים חומות ושחורות
החומרים:
כוס עדשים שחורות
כוס עדשים חומות
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
כוס אפונה קפואה – להפשיר עם קצת מים במיקרו.
חופן פטרוזיליה קצוצה
בצל לבן בינוני קלוף וקצוץ דק
חומץ מרוכז ולימון לפי הטעם – מתחילים עם כמות של 2 כפות חומץ ומיץ מחצי לימון
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל לבן או פחות לפי הטעם.
2-3 כפות שמן זית
הכנה:
לשים כל סוג עדשים בסיר קטן אחר עם מכסה ולמלא מים עד הרבה מעל לעדשים ולהשאיר כל הלילה לשרות במים. למחרת לשטוף היטב דרך מסננת ולהחזיר לסיר. להוסיף שוב מים ולשים לבשל על אש גדולה עד לרתיחה ולהוריד את האש לאחר הרתיחה ולבשל בסיר סגור עד שהעדשים כמעט מוכנות בערך 20 דקות. להוסיף לסיר אחד את הגזר המקולף והחתוך לקוביות וקצת מלח ולהמשיך לבשל עד שהגזר רך אבל לא מאוד. להוסיף את האפונה המופשרת ולבשל עוד 5 דקות. לסנן מהמים ולשטוף במים קרים כדי להפסיק את הבישול אבל לא קרר לגמרי. לכבות גם את הסיר עם העדשים השניות לשטוף ולסנן גם אותן ולהכניס הכל לקערה אחת. להוסיף את כל שאר החומרים, לערבב היטב ולטעום. להוסיף תיבול אם חסר ולהשהות במקרר לכמה שעות או ללילה כדי שהעדשים יקבלו את שאר הטעמים.