סלט עגבניות עם מוצרלה

סלט עגבניות עם מוצרלה 2017-11-28T15:10:36+02:00

סלט עגבניות עם מוצרלה:

גבינה מוצרלה היא גבינה לבנה, צמיגית וחסרת טעם שניתן לבשל איתה ולאפות איתה. בעיקר היא מתאימה לקשט פיצות. אבל סלט עגבניות עם מוצרלה הוא סלט טעים מאוד וצבעוני מאוד והמוצרלה מקבלת את טעמם של התבלינים. את המתכון קבלתי מבני, דורי, שעבד פעם בגלידריה שבעליה הוא איטלקי.

החומרים ל 2 סועדים:

2 עגבניות גדולות רחוצות
1 כדור מוצרלה גדול מסונן מהמים שלו – רצוי מאוד שהמוצרלה תהייה מחלב של בפאלו.

חומרים לרוטב:

1 בצל לבן קטן קלוף וקצוץ קטן מאוד.
כף מיץ לימון.
כף חומץ בלסאמיקו בהיר – לא חום.
2 כפות שמן זית.
¼ כפית תערובת של אורגנו יבש, טימין יבש, ורוזמרין יבש או, מספר עלים טריים מתבלינים אלו. או תערובת של תבליני הפרובנס.
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
½ שן שום קטושה אם רוצים – ניתן גם לוותר עליה.




לקישוט:

עלי בזיליקום טריים ושלמים.

אופן ההכנה:

להוריד במרכז כל עגבניה את עוקצה בעזרת סכין בעלת להב קטן מעוגל וחד. בסכין גדולה יותר וחדה לחתוך את העגבניות הרחוצות, לרוחבן, לפרוסות דקות ולסדר אותן על גבי צלחת הגשה נאה.
לחתוך את גבינת המוצרלה גם כן לפרוסות דקות ולהניח כל פרוסה על גבי פרוסת עגבניה.
להכין רוטב: לשים בקערה את קוביות הבצל הקצוץ. להוסיף לקערה את שאר חומרי התיבול (החומץ מנטרל את טעמו החריף של הבצל) ולערבב. לפזר את הרוטב בעזרת כפית, על גבי פרוסות העגבניות עם המוצרלה. לקשט מעל כל פרוסת עגבניה בעלה בזיליקום אחד ולהגיש מיד.
כך מתקבלים צבעי דיגלה של איטליה.