סלט עגבניות פשוט ונפלא

סלט עגבניות פשוט ונפלא 2017-11-28T15:09:29+02:00

סלט עגבניות פשוט ונפלא:

באחד מביקורי בצרפת אכלתי סלט עגבניות. על הצלחת שהוגשה לי, נחו עגבניות בשרניות בפרוסות רוחב, כך שאפשר היה ללמוד עליהן את האנטומיה של העגבניה. ועליהן היה רוטב חרדל משגע שעשה את כל ההבדל בין סלט עגבניות סתם ובין מה שאכלתי. כמובן שאין זה המתכון המקורי כי אותו לא הצלחתי כמובן להוציא מבעלת המסעדה והסיבה פשוטה מאוד – אינני דוברת צרפתית בכלל. אבל, הניסיון לחקות את הרוטב הזה, עם כל הצניעות הראויה, די הצליח לי…

החומרים:

עגבניה גדולה ובשרנית לכל סועד.




הרוטב לכל סועד:

¼ בצל לבן קטן.
1 כפית חרדל רגיל מוכן.
1 כפית חרדל דיזון חריף.
1 כפית חומץ בן יין.
1 כף שמן זית.
¼ כפית דבש.
¼ כפית פטרוזיליה קצוצה.
מלח ופלפל לפי הטעם.
¼ שום כתוש.
3 כפות מים.

 

אופן הכנה:

לקלוף את הבצל ולחתוך לקוביות קטנות מאוד. לערבב את כל חומרי הרוטב לשפוך על העגבניות
הפרוסות ולהגיש מיד.