סלט "פיצוץ" בסיגנון צרפתי

סלט "פיצוץ" בסיגנון צרפתי 2017-11-28T15:12:23+02:00

סלט "פיצוץ" בסיגנון צרפתי:

למדתי להכין את הסלט הזה מחברה שנולדה לאם גרמניה ואב צרפתי וגדלה בצרפת, התחתנה עם גרמני וחיה עם משפחתה בגרמניה. בנותינו הלכו יחד לגן הילדים וכמובן שבדרך זו גם התחברנו.
כיוון שהייתה בשלנית מעולה (למה הייתה? היא נפטרה מסרטן שהחל בשד והוזנח והעלה גרורות בכל הגוף ובראש – אנא רבותי, קודם לבישול, לדאוג לבריאות הפיזית)… סלט זה יפה להכין בתוך כלי זכוכית שקוף – הצבעוניות של הסלט הזה ממש מדהימה.

מצרכים:

400 גרם שעועית קידני אדומה מקופסאת שימורים.
250 גרם גרעיני תירס מקופסאת שימורים.
200 גרם גבינת צאן – פטה.
3 פלפלים טריים משלושה צבעים.
15 זיתים שחורים מגולענים.




2 עגבניות בינוניות.
3 כפות שמן זית.
כף מיץ מלימון טרי.
¼ כפית אורגנו.
קורט טימין ורוזמרין יבשים.
מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:

פותחים את שתי הקופסאות ומעבירים למסננת. שוטפים ומשאירים למים לטפטף עד לשימוש.
חותכים את גבינת הצאן לקוביות קטנות ומכניסים לקערת סלט. חותכים את הזיתים לחצי ומוסיפים. את הפלפלים מנקים רוחצים וחותכים לקוביות קטנות ומוסיפים וכן את העגבניות רוחצים, מורידים את העוקץ וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים את השעועית והתירס ואת שאר התבלינים ומערבבים היטב. טעים מאוד עם לחם טרי וחמאה ומשביע גם כארוחה בפני עצמה.