פשטידה

פשטידה 2018-01-07T15:04:15+02:00

פשטידה

זהו מאכל פשוט ואהוב שניתן לשחק איתו. העיקרון בפשטידה זו הוא הבצק ועליו ניתן להעמיס כל מה שאוהבים ויש לכם פשטידות מכל הדברים האהובים. העיקרון הנוסף בפשטידה זו, היא התערובת של ביצים עם שמנת מתוקה נוזלית מעורב עם קצת גבינה לבנה וכף קמח. כשהם מעורבבים יחד, הם משמשים כ"דבק" לשאר החומרים שעל הפשטידה וגם נותנים לה את הרכות הרצויה. שחקו בפשטידה זו כאוות נפשכם והישתמשו בכל הירקות האהובים עליכם.

עבור תבנית עגולה בגודל 26.

לערבב את החומרים הבאים לבצק חלק:
½ חבילה קמח אוסם.
½ חבילה גולד בנד.
1 ביצה.
קצת מלח.




הצעה שלי למילוי הפשטידה:

250 גרם גבינה לבנה.
בצל בינוני קצוץ.
2 שיני שום כתושות.
חבילה פטרוזיליה קצוצה דק (רק עלים).
1 ביצה + חלבון נוסף.
כף אחת קורנפלור לא גדושה (אבל גם לא שטוחה).
מלח ופלפל לפי הטעם.
100 גרם שמנת מתוקה נוזלית.
200 גרם גבינה צהובה מגוררת (אפשר מכמה סוגים).

אופן ההכנה:

לערבב את חומרי הבצק ולשטח בתבנית – להצמיד את הבצק היטב לדפנות התבנית.
להכין מכל חומרי המילוי תערובת חלקה ולשפוך על הבצק לאפות בתנור, שחומם מראש ל 160 כשעה. להגיש חם.